A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад освіти "Доброславський ліцей" Доброславської селищної ради Одеського району Одеської області

Що таке дружба?

Дата: 23.01.2023 09:06
Кількість переглядів: 25

Дружбу можливо описати як позитивні особистісні стосунки засновані на взаємній прив'язаності, духовній близкості та спільний інтересах. Канадські психологи Б.Бейджелоу та Д.Ла Гайпа виявили що дружба з погляду нормативних очікувань проходить три стадії розвитку: Перша - ситуативні відносини у зв'язку із загальною діяльністю, територіальною близкістю. взаємною оцінкою; Друга - договірний характер відносин -неухильне дотримання правил дружби й високих умов до характеру друга; Третя - "внутрішня психологічна" -першорядного значення набувають особистісні риси: вірність, щирість, чесність.

Є декілька видів дружби:

- Духовна дружба ( взаємне збагачення та доповнення одне одного)

-Творча дружба (обидва друга зберігають свою яскраво виражену індивідуальність. Дружба допомагає творчо доповнювати особистість кожного із друзів)

-Буденна дружба ( може існувати й розвиватися лише за умови безпосередньої територіальної близькості, це також можливо при звичайному сусідстві чи спільній праці)

-Сімейна дружба (характеризується тим, що один у сутності, стає іншою сім'єю. Якщо ж йдеться про подружжя, то це може бути дружба сім'ями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень